064/864-75-61

info@aristopets.rs

10:00 - 22:00h

  

Da li ste znali da papagaji mogu postati gojazni?

Papagaji obolevaju od sličnih bolesti kao i ljudi zbog čega se može desiti da čak i uginu od stresa ili nepravilne ishrane. Iako deluje nezamislivo gojaznost je česta pojava kod papagaja zbog čega je neophodno da svog pernatog ljubimca svakodnevno puštate da leti po stanu minimum sat vremena.

Prilikom odabira kaveza vodite računa da u njemu ima dovoljno mesta da papagaj može komotno da raširi svoja krila, te ga ne pretrpavajte igračkama i dekorativnim predmetima. Ono što je neophodno svakom papagaju je posuda za vodu i hranu, ogledalce, sipina kost za oštrenje kljuna i kandži i eventualno ljuljaška.

Najbolje je da kavez držite u sobi u kojoj najviše boravite kako vaš pernati prijatelj ne bi bio usamljen. Nemojte kavez izlagati preteranom suncu niti promaji. Noću papagaji zahtevaju mir, tišinu i mrak. Zbog toga kavez možete pokriti tamnom, ali prozračnom tkaninom koja će smanjiti osvetljenje, ali mu obezbediti dovoljan protok vazduha.

Ukoliko živite u malom stanu papagaj je idealan ljubimac za vas jer ne zahteva previše prostora, niti mu je potrebna posebna nega poput svakodnevnog četkanja ili šetnje kao što je slučaj sa mačkama i psima.

 

 

Prijavite se na newsletter

Dobijajte redovno informacije o popustima i akcijama u našoj prodavnici.