064/864-75-61

info@aristopets.rs

10:00 - 22:00h

  

Da li su ogrlice protiv buva i krpelja dovoljne?

Kako bi ogrlica mogla uspešno da deluje, razmak između dlake i ogrlice prilikom postavljanja treba da bude dva prsta ( potreban je dodir s kožom i telesna temperatura životinje) i neophodno je da ogrlica bude na ljubimcu 24 sata.

Ogrlice se biraju u skladu s veličinom psa, tj. obim vrata psa određuje dužinu ogrlice. Ukoliko je ogrlica suviše duga, može se skratiti počev od kraja kopče.

U našem pet shop-u možete pronaći vodootporne ogrlice koje pružaju dugotrajnu zaštitu od spoljašnih parazita (i do osam meseci), koja je posebno praktična u ovim letnjim mesecima jer kuce mogu da uživaju u kupanju a vlasnici ne moraju da brinu zato što su njihovi ljubimci dobro zaštićeni.

Pored Foresto vodootpornih ogrlica, izdvojili bi ogrlice marke Scalibor, koje su specijalno tretirana repelentima za zaštitu vašeg ljubimca od komaraca. Zbog čega je ovo bitno i da li ujed komarca može naškoditi vašoj kuci? Komarci su nosioci parazita Srčanog crva a ova  bolest ili dirofilariaza je ozbiljno i  potencijalno fatalno oboljenje. Zato je uvek bolje koristiti preventivna sredstava poput ogrlica za zaštitu vašeg ljubimca!

Ali zaključak je da sama ogrlica ne može garantovati 100% zaštitu i saveti veterinara su da se koristi sa drugim prepatima o kojima ćemo još pisati kao I da je neophodno nakon svake šetnje pregledati kucu. Na taj način moguće je ukloniti krpelje koji se još nisu „zakačili“ za životinju.

Prijavite se na newsletter

Dobijajte redovno informacije o popustima i akcijama u našoj prodavnici.